photo+

Jag vill visa bilder som jag tror kan uppskattas och locka till ett större fotointresse. Min ambition är att visa att det går att skapa bilder utan att ha tillgång till dyra kameror och objektiv. Att man med enklare redigeringskunskaper kan skapa underverk och att sortering av bildmaterial är viktigt. Jag ger också exempel på aktuella och kommande kameror,objektiv och tillbehör och beskriver olika egenskaper.

Design

Publicerad 2013-12-01 17:51:00 i Foto,

Jag är betagen i design och ser på det mesta utifrån mitt "designöga".  För mig är det mitt konstintresse som berörs. Saker o ting skall ha ett estetiskt uttryck men också spegla tiden vi lever i. Så naturligtvis tittar jag på kameror både ur ett tekniskt och utseende perspektiv.
 
 Det är min Nikon 801 från 1990 som får stå som modell och speglar ju väl den tidens systemkamerautseende med högt spegelhus.
 
 
Jämför med den kommande Olympus Stylus, en kompaktkamera av år 2013/14 och den slående likheten med min 801:a  Vi är inne i en period där den gamla looken blir en kontrast mot den utslätade...man skall åter börja se att vi är fotografer!
 
 
Jämför nu med  Sonys Nex 6 som kom ut för ca 2,5 år sedan och vid den tidpunkten fanns inte mycket av retrolook. Intressant blir ju vid uppdateringen våren -14 !  Faller även Sony till föga? Mycket tyder ju på det om man tittar på Sonys nya fullformatare
 
Sonys senaste med fullformatare med en helt ny seie objektiv, mindre kamerahus o objektiv och.......retro!
 Vad tror Du ?
 
Egna bilder i denna blogg:©aky Övriga från Olympus och Sony

Om

Min profilbild

Arne K

Foto vann mitt intresse som 12 årig grabb. Pappa hade köpt en Zeiss Ikon Ikonta 6x6 med vanlig film och det blev i huvudsak mitt "arbetsredskap" på födelsedagar och bland kompisar. Sedan dess har mitt intresse gått upp o ner, mest upp. Jag är amatör och intresserad av fotograferandet som konstform. Jag gillar gatufoto, arkitektur och natur. För mig är fotograferandet något som sker med min intuition påslagen och jag försöker jag låta bli att fundera för mycket utan låter fotograferandet bara ske. Har en Nikon D90 med olika objektiv men det fasta 35mm är nog det mest använda för tillfället. Jag har jobbat som Utbildare inom olika företag och blev leg.psykoterapeut 1987. Jag heter Arne Krenzisky o Du finner mig också på www.krenzisky.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela