photo+

Jag vill visa bilder som jag tror kan uppskattas och locka till ett större fotointresse. Min ambition är att visa att det går att skapa bilder utan att ha tillgång till dyra kameror och objektiv. Att man med enklare redigeringskunskaper kan skapa underverk och att sortering av bildmaterial är viktigt. Jag ger också exempel på aktuella och kommande kameror,objektiv och tillbehör och beskriver olika egenskaper.

Spontant gatufoto

Publicerad 2013-12-03 21:24:44 i Foto, inspiration,

Att fota gatubilder är en konstform som präglas av spontanitet, kreativitet och open mind. Vad du har för en kamera spelar mindre roll men du skall trivas med ditt redskap. Jag brukar gå ut på stan utan förutfattade tankar kring vad jag skall ta. Det som intresserar mig och uttrycker ett spontant skeende är en poäng men även mer statiska skeenden kan platsa. Glöm stativ och gyllene snitt och dylikt. det handlar inte om det!  En kamera som basunerar ut "kameraa...!" är inte bra så en mindre sak platsar tex med variabel optik. Bara du är där!
 
 
En kul serie bilder på några killar som inte åkt skridskor innan...vilken spontanitet och go!
 
Har sällan setr så envisa och taggade killar som gav sig den på att åka...
 
Trägen vinner!
© aky
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Arne K

Foto vann mitt intresse som 12 årig grabb. Pappa hade köpt en Zeiss Ikon Ikonta 6x6 med vanlig film och det blev i huvudsak mitt "arbetsredskap" på födelsedagar och bland kompisar. Sedan dess har mitt intresse gått upp o ner, mest upp. Jag är amatör och intresserad av fotograferandet som konstform. Jag gillar gatufoto, arkitektur och natur. För mig är fotograferandet något som sker med min intuition påslagen och jag försöker jag låta bli att fundera för mycket utan låter fotograferandet bara ske. Har en Nikon D90 med olika objektiv men det fasta 35mm är nog det mest använda för tillfället. Jag har jobbat som Utbildare inom olika företag och blev leg.psykoterapeut 1987. Jag heter Arne Krenzisky o Du finner mig också på www.krenzisky.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela