photo+

Jag vill visa bilder som jag tror kan uppskattas och locka till ett större fotointresse. Min ambition är att visa att det går att skapa bilder utan att ha tillgång till dyra kameror och objektiv. Att man med enklare redigeringskunskaper kan skapa underverk och att sortering av bildmaterial är viktigt. Jag ger också exempel på aktuella och kommande kameror,objektiv och tillbehör och beskriver olika egenskaper.

Fasta objektiv en hit!

Publicerad 2013-11-02 14:19:00 i Foto,

Jag gillade redan tidigt Fasta objektiv och köpte normal, tele och vidvinkel till min minolta SR1 på -60 talet. Idag fattar jag inte att jag hade råd men det var ju på den tiden jag levde hos föräldrar dvs subventionerat plus sommarjobb. Dessa Minolta Rokkor linser var superba och zoom fanns inte. Sen kom 1990 och jag köpte en Nikon 801 och bl.a en  nikkor 35-70 :2.8 optik (tung) som jag fortfarande har kvar. 24x36 formatet var perfekt så egentligen är min D90 med DX optik på 35mm (blir 50 mm) ett steg tillbaka i utvecklingen. Ken Rockwell som jag länkar till skriver klokt om fördelen med fasta objektiv både när det gäller vikt o storlek, kvalitétskillnad och pris jämfört med motsvarande ljusstarka zoomobjektiv. Detta Nikon 24mm är ett välkänt objektin i D-serien avpassat för FX formatet och egentligen tillverkat för 24x36 analog film och för de med APC finns inget annat nikkor-objektiv som motsvar 35mm. Synd eftersom detta är en lucka för DX fotografer.
 
Min hund  iphone © arnekrenzisky I photo+
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Arne K

Foto vann mitt intresse som 12 årig grabb. Pappa hade köpt en Zeiss Ikon Ikonta 6x6 med vanlig film och det blev i huvudsak mitt "arbetsredskap" på födelsedagar och bland kompisar. Sedan dess har mitt intresse gått upp o ner, mest upp. Jag är amatör och intresserad av fotograferandet som konstform. Jag gillar gatufoto, arkitektur och natur. För mig är fotograferandet något som sker med min intuition påslagen och jag försöker jag låta bli att fundera för mycket utan låter fotograferandet bara ske. Har en Nikon D90 med olika objektiv men det fasta 35mm är nog det mest använda för tillfället. Jag har jobbat som Utbildare inom olika företag och blev leg.psykoterapeut 1987. Jag heter Arne Krenzisky o Du finner mig också på www.krenzisky.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela