photo+

Jag vill visa bilder som jag tror kan uppskattas och locka till ett större fotointresse. Min ambition är att visa att det går att skapa bilder utan att ha tillgång till dyra kameror och objektiv. Att man med enklare redigeringskunskaper kan skapa underverk och att sortering av bildmaterial är viktigt. Jag ger också exempel på aktuella och kommande kameror,objektiv och tillbehör och beskriver olika egenskaper.

Nytt År, Nya kameror

Publicerad 2014-01-08 21:02:15 i Foto, Reportage,

Under 2014 kommer vi att få se en ny trend på kamerafronten. Efter att DSLR har dominerat marknaden under många år så sticker nu spegelösa kameror upp som är mindre och därmed smidigare o lättare. Sony har redan börjat med sina två fullformatskameror med en ny objektivserie som har f-fattning liksom APC NEX men med fullständig anpassning till fullformatet 24x36. För att få ner vikt o storlek har kamerorna elektronisk sökare och jag tror att denna nya inriktning kam få en stor marknad. Ännusålänge är det bara Sony som visat upp sina kameror så det blir spännande att se vart det bär.Eftersom fullformatet innebär krav på toppobjektiv så blir det dyrt och inte nödvändigt heller för att kunna uppvisa fina bildresultat såsom dynamik, skärpa etc. APC formatet räcker väl till för en tredjedel av priset!
Copyright AKY -2014

Om

Min profilbild

Arne K

Foto vann mitt intresse som 12 årig grabb. Pappa hade köpt en Zeiss Ikon Ikonta 6x6 med vanlig film och det blev i huvudsak mitt "arbetsredskap" på födelsedagar och bland kompisar. Sedan dess har mitt intresse gått upp o ner, mest upp. Jag är amatör och intresserad av fotograferandet som konstform. Jag gillar gatufoto, arkitektur och natur. För mig är fotograferandet något som sker med min intuition påslagen och jag försöker jag låta bli att fundera för mycket utan låter fotograferandet bara ske. Har en Nikon D90 med olika objektiv men det fasta 35mm är nog det mest använda för tillfället. Jag har jobbat som Utbildare inom olika företag och blev leg.psykoterapeut 1987. Jag heter Arne Krenzisky o Du finner mig också på www.krenzisky.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela