photo+

Jag vill visa bilder som jag tror kan uppskattas och locka till ett större fotointresse. Min ambition är att visa att det går att skapa bilder utan att ha tillgång till dyra kameror och objektiv. Att man med enklare redigeringskunskaper kan skapa underverk och att sortering av bildmaterial är viktigt. Jag ger också exempel på aktuella och kommande kameror,objektiv och tillbehör och beskriver olika egenskaper.

Kändisar i fokus.

Publicerad 2013-12-29 20:44:46 i Foto,

Att ta bilder på personer som är svåråtkomliga kräver att Du tar med dig en ok teleoptik tex 70-200. Problemet är oftast att rimligt prisatta telen har en måttlig ljusstyrka (4000:-) och en ljusstark tele är tung o dyr (12000:-).  Jag har en måttlig och hoppas på kamerans  förmåga att ta på högre iso-tal men min Nikon D90  från 2007 hör inte till den mer potenta i detta avseende. Men med lite bra redigering i tex Lightroom så brukar resultatet bli bra. Kommer man nära så kan optiken fungera men en 16-85 är bättre eller ännu bättre Nikons 18-200 DX. Bilderna som jag visar är analoga från 2005 med Nikon 801, Ectachrome 400 iso.
Östros (S) , S ekonomiska talesman.  ©Aky
 
Skånska kommunalpolitiker inviger Smedstorps Pågatågstation.  ©Aky
 
Schyman V ©Aky
 
 
 

Iphoneappar

Publicerad 2013-12-28 23:27:28 i Foto, Reportage, inspiration,Det behövs bra appar för att kunna leka med iPhone på ett skönt sätt!
Att filma med telefonen är en höjdare, bekvämt, lättillgängligt. En del tror inte att det blir något men där har de fel! iPhone är ett riktigt bra filmverktyg men till nöjet att filma hör iMovie appen! I den klipper du ihop snuttarna o det blir toppen! I Capture för du sedan över det sammanfogade resultatet till tex You Tube, eller kör över det hela direkt till Facebook och Twitter! Hur bra som helst!Om

Min profilbild

Arne K

Foto vann mitt intresse som 12 årig grabb. Pappa hade köpt en Zeiss Ikon Ikonta 6x6 med vanlig film och det blev i huvudsak mitt "arbetsredskap" på födelsedagar och bland kompisar. Sedan dess har mitt intresse gått upp o ner, mest upp. Jag är amatör och intresserad av fotograferandet som konstform. Jag gillar gatufoto, arkitektur och natur. För mig är fotograferandet något som sker med min intuition påslagen och jag försöker jag låta bli att fundera för mycket utan låter fotograferandet bara ske. Har en Nikon D90 med olika objektiv men det fasta 35mm är nog det mest använda för tillfället. Jag har jobbat som Utbildare inom olika företag och blev leg.psykoterapeut 1987. Jag heter Arne Krenzisky o Du finner mig också på www.krenzisky.se

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela